Bivši basist skupine Heartbreakers umro u 47. godini

ROCK glazbenik Howie Epstein, basist u skupini Tom Petty and The Heartbreakers tijekom 20 godina do svibnja prošle godine, umro je u bolnici u Novom Meksiku, piše na Internet stranici časopisa Billboard.

Epstein (47) je postao članom Dvorane slavnih rock and rolla s rock veteranima iz benda 2001. godine. Posljednjih je godina imao problema sa zakonom i drogom.

Iako uzrok glazbenikove smrti u nedjelju navečer nije službeno poznat, ženska osoba koja je Epsteina odvela u bolnicu u Santa Feu izjavila je vlastima da je uzimao heroin, a da su mu prepisani i antibiotici zbog bolesti, piše na Billboard.com.

´Duboko smo ožalošćeni viješću o Howiejevoj smrti´, piše u online priopćenju Petty and the Heartbreakersa. ´Teško je riječima iskazati koliko smo ga voljeli i koliko će nam nedostajati. Svijet je izgubio veliki talent. Jedino nas može utješiti da sad počiva u miru. Naše misli i molitve s njegovom su obitelji i brojnim prijateljima.´

Rock bend otpustio je Epsteina u svibnju prošle godine navodeći kao razlog njegove ´trajne osobne probleme´, a na turneji ga je zamijenio Ron Blair, originalni član benda umjesto kojega je Epstein uskočio 1982. godine.

Epstein, podrijetlom iz Milwaukeeja, koji je prethodno svirao s Johnom Hiattom i Delom Shannonom, pridružio se Heartbreakersima 1982. godine. svirajući bas-gitaru i pjevajući pratnju.

Prošle je jeseni Petty za Reuters izjavio da nitko nije čuo ništa o Epsteinu već mjesecima.

Pročitajte više