Bivši irački ministar informiranja se možda nikada neće vratiti u Irak

BIVŠIirački ministar informiranja Mohammed Saeed al Sahaf, popularno nazvan "Komični Ali", nenadano se u petak pojavio u Abu Dhabiu, ističući kako se možda nikada neće vratiti u Irak.

"Kada napustim neko mjesto, uvijek mislim da se možda neću nikada vratiti, no radim na tome i molim se Bogu da mi, jednog dana omogući povratak u Bagdad", izjavio je na televizijskoj postaji u Abu Dhabiju.

Sahaf (63) je, tijekom rata, zbog svojih neustrašivih izjava, u očima stanovnika arapskog svijeta, postao vrst neobičnog medijskog heroja. No gledatelji zapadnog svijeta su na njegove izjave s podsmijehom reagirali.

Svoj je nadimak dobio zbog izjava kako su američke snage pretrpjele poraz u času kad su one ulazile u Bagdad, kao i zbog običaja da konferencije za novinare održava naoružan.

"Svi smo mi Arapi braća, ali čovjek uvijek teži povratku na rodnu grudu", rekao je Sahaf nakon slijetanja na aerodrom u Abu Dhabiu.

Sahab, koji se nije nalazio na popisu "najtraženijih osoba", pušten je na slobodu u lipnju, nakon što se predao američkim snagama u Bagdadu.

(Hina) mg sd



Pročitajte više