Bivši ravnatelj HRT-a u pljački banke postao heroj dana

JERKO VUKOV, bivši ravnatelj HRT-a i sadašnji savjetnik Mirka Galića hrabro je stao na put maskiranom i naoružanom razbojniku, te na taj način spriječio pljačku poslovnice Hrvatskih pošta u Ulici Božidara Magovca u zagrebačkom naselju Travno.

Bezobrazni je mladić u utorak popodne ušao u poštu te počeo vikati: "Poubijat ću vas sve!", no to nije obeshrabrilo Vukova, koji je, kako tvrdi, na vrijeme uvidio pljačkašev strah.

Nakon što je mladić nesmotreno ostavio pištolj na pultu kako bi mogao nesmetano staviti novac u ruksak, Vukov je bez razmišljanja posegnuo za oružjem.

"Stajao sam na crti diskrecije, a jedna je gospođa plaćala prije mene. Nakon što se maskirani mladić stvorio u poslovnici i počeo prijetiti, djelatnice su počele vrištati. Ja sam mu u glasu osjetio strah. Kada mu je radnica predala plastičnu vreću s novcem, vidio sam da je amater. Mladić je odložio pištolj, a kako sam mu bio metar iza leđa, nagonski sam posegnuo za oružjem i uperio ga u njega. Razbojnik se zbunio i novac mu je ispao iz ruku. Potrčao sam za njim, no uspio je pobjeći. Skočio je sa tri metra visokog platoa u rupu gdje su garaže i nestao. Mislim da nisam napravio ništa što netko drugi ne bi da se našao u mojoj situaciji." - skromno je kazao Vukov u razgovoru za Jutarnji list.

Vukov, inače, na HTV-u radi već 43 godine, te je diplomirani inženjer elektrotehnike. Pažnju javnosti privukao je 1994. godine kada je radi sukoba s tadašnjim generalnim direktorom HTV-a Andrijom Vrdoljakom poslan na prisilni godišnji odmor.

Što se mladog i neiskusnog pljačkaša tiče, postoji velika mogućnost da vrlo brzo dospije u ruke "dečkiju u plavom", jer je osim pištolja, zabravio i na dvije kamere videonadzora kojima je osigurana poslovnica u Travnom.

Pročitajte više