Bivši šef portugalske policije: Tijelo Madeleine McCann je bačeno u more

BIVŠI šef portugalske policije Paulo Cristovao u svojoj novoj knjizi tvrdi kako je tijelo Madeleine McCann bačeno u more te kako slučaj njenog nestanka nikada neće biti razriješen.

Istovremeno, bivšeg policijskog inspektora, koji nikada nije radio na slučaju, McCannovi optužuju da pokušava profitirati na njihovoj nesreći, a prema riječima njihova glasnogovornika Clarencea Mitchella, tvrdnje koje iznosi su za obitelj male Maddy izrazito "bolne i uznemirujuće". Mitchell je dodao i kako je "žalosno što neki još osjećaju potrebu za profitiranjem na Madeleineinom nestanku".

"Siguran sam da se McCannovim knjiga neće svidjeti"

U knjizi "The Star of Madeleine" Cristovao uvodi dvojicu fiktivnih policijskih službenika koji pokušavaju razriješiti Madeleinein nestanak. Svoju istragu završavaju zureći u Atlantski ocean, a priča o nestanku male Britanke nikada ne biva razjašnjena, što je rasplet kojeg McCannovi opisuju kao svoju "najgoru noćnu moru".

Cristovao je od ranije poznat i po tome što je zatražio da se McCannove uhiti jer su malodobnu djecu samu ostavili u hotelu. Madeleineinoj obitelji se nije ispričao zbog iznošenja svoje fikcije, a rekao je i kako je "siguran da se McCannovim knjiga neće svidjeti".

O jednoj nestaloj djevojčici već napisao knjigu

Cristovao je nekoliko godina radio u portugalskoj policiji, uključujući i na slučaju nestanka devetogodišnje Joane Cipriano, koja je 2004. godine nestala iz Figueire, koja se nalazi svega 11-ak kilometara od portugalskog ljetovališta Praia da Luz, odakle je nestala Maddy.

Joanino tijelo nikada nije pronađeno. Njena majka Leonor je kasnije optužena za njeno ubojstvo, međutim tvrdila je kako ju je policija tukla sve dok nije rekla kako je počinila zločin. Za mučenje su osumnjičeni bili Cristovao i još trojica njegovih kolega. Cristovao je i o Joani napisao knjigu - "The Star of Joana".

I.M.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više