Bjelovar: Trojica pritvorena zbog krivotvorenja novčanica od 500 eura

BJELOVARSKA policija uhitila je četvoricu muškaraca kod kojih je pronađeno 39 krivotvorenih novčanica od 500 eura, a trojici njih jučer je određen jednomjesečni pritvor, izvijestila je danas PU bjelovarsko-bilogorska.

U policiji kažu da je skupina krivotvoritelja otkrivena nakon što je 3. ožujka policijska ophodnja u Bjelovaru zaustavila Opel Kadet zagrebačkih registarskih oznaka u kojem su bila četvorica muškaraca.

Tvrde da je kriminalističkom obradom otkriveno da je vozač, inače s područja Zadra, krajem veljače i početkom ožujka ove godine pribavio 39 krivotvorenih novčanica od 500 eura, no u policijskom priopćenju ne navodi se od koga ih je pribavio.

Na dan uhićenja, 3. ožujka, novac je predao državljaninu BiH koji je također bio u automobilu, a identificirao se s krivotvorenom hrvatskom osobnom iskaznicom, kažu u policiji.

Njega, vozača i dvojicu suputnika, hrvatskih državljana s područja Zagreba i Konavala, policija je osumnjičila da su pokušali promijeniti deset kritvorenih novčanica od 500 eura u poštanskom uredu u mjestu Bulinac.

Istodobno je, stoji u priopćenju, utvrđeno da je državljanin BiH u rujnu prošle godine pribavio 25 krivotvorenih novčanica od 100 američkih dolara od kojih je sedam stavio u opticaj u poštanskim uredima u Bulincu i Svetom Ivanu Zelini.

Kod četvorice osumnjičenika pronađeno je 39 krivotvorenih novčanica od 500 eura za koje u policiji kažu da su "osrednje dobar tip krivotvorine".

Osumnjičenik iz BiH odbio je da se o njegovom uhićenju obavijesti veleposlanstvo BiH, na što ima pravo po Bečkoj konvenciji, navodi se u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Pročitajte više