BLAIR: TERORIZAM JE "NOVA PRIJETNJA NAŠEG DOBA"

Terorizam je "nova prijetnja našeg doba", izjavio je britanski premijer Tony Blair, "koju nećemo pobijediti nadajući se da će nas ostaviti na miru ili skrivajući se".

"Moramo biti pripravni na to da (teroristi) udaraju kad god to žele i mogu napraviti. Ta bitka još ni izbliza nije gotova", kazao je Blair tijekom govora na proljetnom kongresu laburističke stranke u Manchesteru, govoreći o napadima u Madridu.

"No prenesimo istu poruku iz Španjolske, Velike Britanije ili cijelog slobodnog svijeta - unatoč boli, neće nas biti strah. Učinit ćemo ono što je potrebno kako bismo obranili svoj način života i pobijedili terorizam", dodao je.

Nastup u Manchesteru jedan je od probnih za laburiste uoči izbora 10. lipnja na kojima će se birati gradonačelnik Londona, zastupnici u Europskom parlamentu i tijela lokalne samouprave i koje se smatra testom premijerove pozicije, odnosno sposobnosti da dobije i treći mandat.

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da je Blair favorit na općim izborima, koji će se vjerojatno održati iduće godine, ali nesuglasice oko Iraka i razočaranje glasača kakvoćom javnih usluga mogli bi smanjiti parlamentarnu većinu laburista.

(Hina) xdam yrt



Pročitajte više