"Blitz" lažira podatke na omotnicama DVD izdanja filmova

"BLITZ Film & Video" na omotnici DVD izdanja filma "Aleksandar Veliki“ Olivera Stonea lažirao je citat iz recenzije Jamesa Berardinellia. Iako ovaj poznati kritičar ima loše mišljenje o spomenutom filmu, marketinški stručnjaci "Blitza" na omotnici su istaknuli da je napisao da se radi o "remek-djelu vrijednom divljenja".

Ne čudi što su u "Blitzu“ htjeli izbjeći negativnu recenziju, ali, kako se čini, zaboravili su da su danas informacije svima lako dostupne. Tako se na internetskoj news grupi hr.rec.film korisnici već danima zgražaju nad postupcima "Blitz Film & Videa".

Radio 101 javlja kako su u distribucijskoj kompaniji u vlasništvu Hrvoja Krstulovića loše procijenili da domaća publika nije upućena u imena kritičara, pa tako i Jamesa Berardinellia.

Na DVD ovitku Blitzovog "Aleksandra Velikog" stoji da je ovaj poznati kritičar o filmu napisao, "remek-djelo vrijedno divljenja", što je sasvim netočno. Berardinelli, koji uživa ugled struke, o "Aleksandru Velikom" ima vrlo loše mišljenje. Smatra da je spomenuti film "kriva procjena od tri sata", te naglašava kako je od scenarija, glume, režije, pa čak i montaže, sve izuzetno slabo odrađeno.

Kako je sasvim jasno da su markentiški stručnjaci "Blitza“ izmislili citat te ga potpisali imenom poznatog kritičara, mogu očekivati i tužbu samog Berardinellija čije je ime korišteno u komercijalne svrhe. Tužbe bi mogle stići i od drugih potrošača koje izmišljanjem podataka navode na neistine o proizvodu, a sve kako bi povećali prodaju.

Pročitajte više