Bolničar posvjedočio: Jacksonov doktor je od nas skrivao informaciju da mu je dao propofol

NASTAVAK suđenja doktoru Conradu Murrayu za ubojstvo iz nehaja Michaela Jacksona jučer je donijelo nova zanimljiva otkrića.

Moćni anestetik uzrokovao pjevačevu smrt

Teza tužiteljstva prema kojoj je nemarni doktor Murray Michaelu Jacksonu dao preveliku količinu propofola, moćnog anestetika koji je posljedično izazvao njegovu smrt, dobila je potvrdu u iskazu bolničara.

Murray se tako našao u problemima, jer su bolničari koji su došli oživljavati Jacksona posvjedočili da je doktor od njih krio činjenicu da je Jacksonu dao propofol. Bolničar Richard Senneff kazao je kako im je Murray kazao samo da je Jacksonu dao sedativ lorazepam i da nije imao mentalnih problema.

Tužiteljstvo stoga tvrdi da je doktor Murray namjerno lagao bolničarima o Jacksonovu stanju i da je pokušao zataškati upotrebu propofola, dok Murrayevi odvjetnici sad tvrde da si je Jackson sam dao fatalnu dozu anestetika dok doktor nije bio u sobi.

Mnoge stvari nisu bile u skladu s onim što je doktor rekao bolničarima

Bolničar Senneff je potvrdio i da je doktor Murray bio vrlo uznemiren, te da se jako znojio kada su došli na intervenciju. "Došli smo vrlo, vrlo brzo. Imali smo vrlo dobru šansu da Jacksonu ponovno pokrenemo srce, da je to bio problem", kazao je Senneff. Dodao je i kako je prilikom pokušaja reanimacije primijetio niz stvari koje nisu bile konzistentne s onim što im je na početku kazao doktor Murray. Dodao je kako im Murray ni nakon 47 minuta neuspješne reanimacije nije dao da proglase smrt. Kada se poslije odlaska u ambulantu vratio po svoje instrumente, Senneff je zatekao Murraya kako neurotično skuplja predmete s poda sobe.

Ukoliko porota odluči da je doktor Murray pokazao izrazitu neodgovornost prilikom davana fatalne doze anestetika Jacksonu, Murray bi iza rešetaka mogao provesti do četiri godine zatvora i izgubiti

medicinsku licencu.

Pročitajte više