Boris Miletić novi predsjednik pulskoga IDS-a

Dosadašnji potpredsjednik pulskoga IDSa i član pulskoga Gradskog poglavarstva Boris Miletić na današnjoj je izbornoj skupštini pulske podružnice IDSa jednoglasno izabran za novog predsjednika.

Naime, dosadašnjem predsjedniku pulskoga IDS-a i pulskome gradonačelniku Valteru Drandiću Status stranke priječi da se ponovno kandidira na tu dužnost. Stranka ne dopušta svojim članovima koji su na dužnosti gradonačelnika ili načelnika općine da istodobno budu na čelu svojih matičnih stranačkih podružnica.

Sudionicima današnje izborne skupštine dosadašnji predsjednik pulskoga IDS-a Valter Drandić rekao je kako je ta stranka u Puli prije četiri godine bila gotovo na rubu raspada, ali je u međuvremenu uspjela konsolidirati svoje redove te sada ima više od 500 članova.

S koalicijskim partnerima, dodao je Drandić, SDP-om i HSU-om, obnaša upravo vlast u gradu Puli.

"Prošla su vremena kada je IDS na izborima osvajao apsolutnu većinu, a sada je došlo vrijeme za suradnju s ostalim strankama. Prednost koalicije sa SDP-om i HSU-om je u tome što ova suradnja jamči političku stabilnost u Puli", ustvrdio je Drandić.

Na skupštini je izabrano predsjedništvo pulske podružnice te izaslanici koji će sudjelovati na saboru IDS-a u ožujku iduće godine.

(Hina) xdspo ymć

Pročitajte više