Bozanić na polnoćki: Nemojte se bojati, povijest čovječanstva je u rukama Boga



KARDINAL Josip Bozanić na polnoćki koju je predvodio u zagrebačkoj katedrali pozvao je katoličke vjernike da se otvore prema Bogu. Bozanić je katolicima poručio da je "dijete koje je rođeno za nas ključ razumijevanja svega što postoji".

"Isus se rodio kako bi nas riječju i primjerom poučio da život vrijedi onoliko koliko se daruje, ako je darovan za ljubav, za Boga i za istinsko dobro", kazao je Bozanić.

Katolicima je poručio da se ni u ovim teškim vremenima ne trebaju bojati jer su im "srca rasvijetljena Duhom svetim". Poručio je i da je "povijest čovječanstva u rukama Boga, iako se ponekad čini da njome upravljaju moćnici ovoga svijeta".

Bozanić je u katedrali predvodio i euharistijsko slavlje, kojem su nazočili predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem i predsjednik Vlada Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

Vlada RH hrvatskim građanima Božić je čestitala i na Facebooku: "Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, svim hrvatskim građankama i građanima te našim sunarodnjacima izvan domovine, želimo da ovaj blagdan obitelji, vjere i nade provedu u miru i zadovoljstvu sa svojim obiteljima i bližnjima."

Pročitajte više