Božidar Špoljar predstavio izborni program nezavisne liste na HTV-u

Nositelj nezavisne liste za 1. izbornu jedinicu Božidar Špoljar večeras je na HTVu predstavio izborni program, koji se, kako je rekao, zasniva na borbi za bolji položaj obespravljenog hrvatskog čovjeka.

Ističući kako se na njegovoj listi nalaze "ljudi koji dijele tešku sudbinu hrvatskog čovjeka", Špoljar je kazao da gospodarski i svaki drugi razvoj države mogu omogućiti samo znanstvenici i stručnjaci, a ne političari.

"Ni jedna stranka nije ponudila razvojni program koji bi hrvatsko gospodarstvo digao s dna i zato moramo dati priliku stručnjacima i znanstvenicima da svoje ideje pretvore u rezultate", dodao je.

"Velikim zlom" za razvoj države i njezinu demokratizaciju smatra preveliku birokratizaciju državnih službi te se zalaže za smanjenje birokracije i njezino pojednostavljenje.

"Neki koji kupe auto za 100 tisuća eura dobiju ga za 24 sata, a kada mali čovjek pokuša otvoriti pogon onemogućavaju ga birokratske prepreke", naglasio je Špoljar.

Zalaže se, kako je rekao, da dislociranje privrede i industrije iz Zagreba, čime bi se, tvrdi, omogućio razvoj drugih regija, a Zagreb bi bio ekološki čišći.

(Hina) tr/ibob ln

Pročitajte više