Branitelji: Člana Županijskog povjerenstva za pitanja branitelja delegirao ratni profiter

ČLANOVI Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Dubrovačkoneretvanske županije danas su u Dubrovniku na konferenciji za novinare izrazili nezadovoljstvo izborom člana Županijskog poglavarstva za pitanja branitelja Ivice Kaznačića.

Predstavnik Koordinacije Mijo Vukušić rekao je kako branitelji osobno nemaju ništa protiv izbora Ivice Kaznačića na to mjesto, ali, kako je kazao, "nedopustivo je da ga na to mjesto delegira ratni profiter".

Kaznačić je izabran za člana Županijskog poglavarstva s liste Stipe Gabrića Jambe.

Predstavnik županijske Koordinacije udruga Vukušić također je podsjetio kako je 14 udruga iz Domovinskog rata predložilo da se za člana Poglavarstva za branitelje izabere umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ivica Sentić. Taj prijedlog je i pismeno dostavljen županu Ivu Miletiću koji je dva puta negativno odgovorio na zahtjev Koordinacije za prijam, dodao je.

Na novinarski upit je li razlog njegova neizbora otvorena potpora promidžbenim plakatima generala Ante Gotovine, Ivica Sentić je odgovorio da "bilo to razlogom ili ne, general Gotovina je uvijek na prvom mjestu i u srcima svih onih koji su stvorili Hrvatsku."

Pročitajte više