Policajci nasmrt prebili brata navodnog ubojice Danke? Traži se suspenzija

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

Smrt Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog za ubojstvo djevojčice Danke Ilić (2), već je tjednima u fokusu javnosti nakon što je obdukcijom utvrđeno da je umro nasilnom smrću u policijskom pritvoru. 

Cijeli slučaj istražuje Sektor unutarnje kontrole, koji je, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže srpski portal Nova.rs, tražio suspenziju trojice policajaca koji su Dragijevića ispitivali u postaji.

Sektor unutarnje kontrole 1. svibnja izvršio je inspekcijski nadzor kojim su pokušali utvrditi okolnosti pod kojima je 7. travnja preminuo Dragijević. Službenici unutarnje kontrole, piše srpski portal, predložili su da se pokrene disciplinski postupak protiv trojice policajaca, kao i rješenje da ih se udalji iz službe.

Policajci ga mučili od trenutka kada je priveden?

Prema neslužbenim informacijama kojima portal Nova.rs raspolaže, policijska tortura vršena je nad Daliborom Dragijevićem od trenutka kada je priveden zbog sumnje da je bratu pomogao sakriti tijelo djevojčice. Pripadnici MUP-a su, piše portal, Dragijevića tukli tijekom dana, dok su ga vodili na različite lokacije kako bi im pokazao ono za što je tvrdio da ne zna - gdje se nalazi tijelo djevojčice. 

Podsjetimo, Dragijević je priveden zbog sumnje da je nakon ubojstva pomogao svome bratu premjestiti tijelo djevojčice. Tada mu je određeno zadržavanje do 48 sati u policijskoj postaji u Boru. Iste noći policija je priopćila da je preminuo "prirodnom smrću". Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, međutim, pokazalo je da je umro od posljedica premlaćivanja. Tragovi su bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka, objavio je ranije srpski tjednik Radar.

Dankino tijelo još nije pronađeno

Zbog ubojstva djevojčice, podsjetimo, uhićeni su radnici Vodovoda Srđan Janković i Dejan Dragijević. Oni su kobnog dana, prema tvrdnjama policije, djevojčicu udarili automobilom, a potom je usmrtili te njezino tijelo bacili na deponij.

Valja napomenuti i da je portal Nova.rs ranije doznao da ni na jednom od 500 izuzetih tragova na vozilu kojim su navodno Janković i Dragijević udarili djevojčicu nije pronađen njezin DNA. 

Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju. Njezino tijelo do danas nije pronađeno.

Pročitajte više