Britanac uhićen zbog psovanja na aerodromu u Omanu

Les Bragg Foto: GoFundMe

UHIĆENI muškarac Les Bragg (41) iz Portsmoutha, vraćao se s Filipina gdje je radio kao instruktor ronjenja jer se zdravlje njegove majke naglo pogoršalo, javlja Mirror.

Teška obiteljska situacija

Lesova majka, kako se čini, brine i o bolesnoj baki koja pati od demencije. Les je na povratku kući presjedao na aerodromu Muscat u Omanu gdje je "lovio" drugi let za London.

Nakon što je navodno opsovao došlo je do njegova uhićenja, . 

Psovanje zbog odgođenog leta

Prema Sun Onlineu, njegova prijateljica, Laura Weston je objasnila da je, koliko  zna, Les opsovao kada je otkrio da je njegov let za Heathrow u Londonu odgođen. Nakon toga ga je uhitila policija, koja je dodatno utvrdila da miriše na alkohol jer je on popio piće u avionu za Oman.

Les je navodno sada zatvoren u zatvoru Arzat, u gradu Salalahu, i mora platiti 22.000 funta kako bi bio pušten na slobodu. 

Prijateljica pokrenula kampanju za oslobađanje

Laura je pokrenula kampanju za prikupljanje sredstava kako bi Les bio pušten iz zatvora:

"On (Les) je u zatvoru u Omanu gdje je bio prisiljen potpisati dokument na arapskom jeziku, a kojim je zapravo potpisao krivnju. Od tada je zatočen u zatvoru bez ikakve mogućnosti da nekoga kontaktira. Uvjeti u zatvoru su užasni i Les nije jeo danima.

Zaista smo zabrinuti zbog njega i očajnički ga želimo dovesti kući na sigurno, njegovoj obitelji i voljenima."

Lauri je rečeno da Les smatra da mu prijeti jedna do tri godine zatvora. Ministarstvo vanjskih poslova je izjavilo: "Pružamo podršku britanskom muškarcu i njegovoj obitelji nakon njegova uhićenja."

 

Pročitajte više