Britanski policajci koji su se na internetu hvalisali razbijanjem službenih vozila, zadržali svoj posao

OSAMNAEST britanskih policajaca formalno je disciplinski kažnjeno jer su se putem interneta hvalisali razbijanjem službenih vozila i udaranjem civila.  Više od 30 slika nesreća u kojima su sudjelovala policijska vozila stavljeno je na internetske stranice pod nazivom "Yes I Have Had A Polcol", što na policijskom slengu znači policijski sudar.

Više od 200 osoba registriralo se na te internetske stranice, prije nego li su otkrivene u siječnju. Jedan od članova je napisao kako si je uplatio mjesec dana odmora na Maldivima od oštete u sudaru njegovog službenog vozila s autobusom.

Drugi je pak opisao svoj sudar s malim bijelim automobilom kojeg je vozio 82-godišnjak. "Učinio sam mu uslugu. Ne možeš biti toliko star i biti na cesti, a kamo li proći kroz zeleno svijetlo kad ti vidiš da ti dolazi policijski auto".

Grupa je pozivala policajce putem interneta da stave slike nesreća i opišu kako su se dogodile. "Ako znate na što mislim, onda ste na pravom mjestu. Ako ne, produžite dalje, jer ovdje nema ničeg za vas", stoji u pozivu policajcima.

"Takvo je ponašanje u potpunosti neprihvatljivo. Pokrenut ćemo istragu i pronaći sve odgovorne osobe", rekao je dužnosnik Scotland Yarda Sir Ian Blair kad je saznao za ovu interenetsku stranicu..

Sveukupno 18 policajaca je bilo podvrgnuto službenoj disciplinskoj proceduri te je 14 njih dobilo pismenu opomenu, dok je njih četvero dobilo samo usmeni ukor.

B.V.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više