Britanskog turista u Argentini ubili članovi bande, policija uhitila 4 osobe

Foto: Google Maps

ARGENTINSKE vlasti uhitile su četiri člana jedne bande zbog oružane pljačke tijekom koje je ove subote preminuo jedan britanski državljanin, javlja Reuters. Naime, argentinska policija smatra da su članovi te bande odgovorni za napad i sada pokušavaju doći do onih koji su sudjelovali u pljački.

Britanac ubijen ispred luksuznog hotela

Nesretni Britanac ubijen je ispred luksuznog hotela Faen dok je izlazio iz autobusa koji je dolazio s međunarodnog aerodroma.

O uhićenju članova bande za koju se vjeruje da je sudjelovala u pljački danas su na konferenciji za medije govorili predstavnici argentinske policije. 

“To nije prva stvar koju su učinili u Buenos Airesu. Uspjeli smo otkriti tko je sudjelovao u pljački i sada radimo na njihovom uhićenju”, rekao je Gabriel Berard iz policije u Buenos Airesu.

Pljačkaši ga napali jer je nosio skupocjeni sat

Ubijeni turist je 50-godišnji Matthew Gibbard, koji je putovao sa svojim posinkom, 28-godišnjim Stefanom Zoneom. Lopovima se našao na meti jer je na ruci nosio skupocjeni sat.

Lopovi su slijedili autobus tijekom vožnje, a kad je izašao ispred hotela, pokušali su ga opljačkati. Kad se odupro, lopovi su pucali na njega i posinka. Gibbard je preminuo od ozljeda, dok se Zone oporavlja u bolnici.

Argentinske vlasti savjetuju turistima da bez otpora predaju novac napadačima

Iako su velike pljačke rijetke u Buenos Airesu, sitne krađe su česte. U posljednjih 12 mjeseci dogodilo se nekoliko napada tijekom pokušaja krađa. Švedski turist je upucan u nogu te mu je ona morala biti amputirana, dok je jedan Kanađanin uboden nožem u pokušaju krađe mobitela.

Ministarstvo vanjskih poslova Argentine priopćilo je kako je više od 111.000 britanskih državljana posjetilo Argentinu 2018. godine i da je većina posjeta toj zemlji prošla bez problema. Upozoravaju turiste na moguće pljačke i krađe te im savjetuju da bez otpora napadačima predaju gotovinu i dragocjenosti.

Pročitajte više