Brutalno pretučeni 19-godišnjak i dalje u induciranoj komi, napadačima mjesec dana istražnog zatvora

Foto: Shutterstock

NAPADAČI koji su pretukli 19-godišnjeg studenta ispred studentske menze dobili su mjesec dana istražnog zatvora zbog zločina kojeg su počinili, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Dvojica 19-godišnjaka studentu su nanijeli toliko teške ozljede da se ozlijeđeni i dalje nalazi u umjetnoj komi. Odluka o istražnom zatvoru donesena je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

DORH je priopćio kako su dvojica napadača nakon što su u kafiću prijetili 19-godišnjaku i izazivali ga na tučnjavu, pričekala mladića ispred lokala s ciljem da ga tjelesno ozlijede.

Sustigli su ga kod ugla zgrade, prvo napali verbalno, a zatim ga snažno udarili šakom u glavu, nakon čega je student pao i zadobio vrlo teške ozljede glave zbog kojih mu je život doveden u opasnost. Hospitaliziran je u KBC Split.

"Nakon ispitivanja osumnjičenika, ovo državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage i sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, što je sudac prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i od ponavljanja kaznenog djela", navodi se u priopćenju.

Pročitajte više