BUSH PLANIRA NOVU MILIJARDU DOLARA POMOĆI ZA OBNOVU AFGANISTANA

Američki predsjednik George W. Bush priprema plan slanja pomoći vrijedan milijardu dolara kao bi se ubrzala obnova Afganistana koji se spušta na popisu prioriteta eventualnih donatora, objavili su u nedjelju američki dužnosnici. L

Međunarodni donatori su lani na konferenciji u Japanu obećali gotovo 5 milijardi za obnovu Afganistana, ali dosad su dali pomoć od samo dvije milijarde dolara.

Zamjenik ministra obrane Paul Wolfowitz sudjelovao je u nedjelju u emisiji 'Meet the Press' mreže NBC, ali nije ni potvrdio ni opovrgnuo mogućnost slanja te nove pomoći.

Na pitanje je li nova pomoć znak da obnova ne ide onako kako se SAD nadao, Wolfowitz je rekao: "Stvari nekad idu dobro... nekad bolje. A nekad stvari ne idu tako dobro".

Jedan visoki vladin dužnosnik potvrdio je, uz uvjet da ne bude imenovan, da Bush planira predložiti pomoć za Afganistan u vrijednosti od milijarde dolara.

Nakon iračkoga rata Afganistan je na popisima prioriteta mnogih potencijalnih donatora pao na treće ili četvrto mjesto, rekao je.

Pročitajte više