Čačić je osumnjičenog investitora u vjetroelektrane 2016. prijavio zbog prijetnje

Screenshot: N1

RADIMIR Čačić, varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke - Reformisti, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao aferu Vjetroelektrane i predstojeće parlamentarne izbore. Iznio je detalje svoje tvrdnje da mu je jedan od osumnjičenih u aferi Vjetroelektrane prijetio, a prijetnju je prijavio policiji.

Radimir Čačić je ustvrdio da je Milenka Bašića, investitora u vjetropark Krš-Pađene, drugoosumnjičenog u aferi Vjetroelektrane, u listopadu 2016. prijavio policiji zbog prijetnje.

"Za to imam i pisanu potvrdu koja je predana policiji 2016. Događalo se to da nakon što sam par puta govorio o neobičnoj pojavi da je hrvatska država bila brza i nagla da potpiše ugovore s nekim tvrtkama, a između ostalog bila je namjera potpisati ugovore koji su 31. prosinca bili skuplji za skoro milijardu kuna nego što bi bili da su potpisani 1. siječnja. Četiri godine se za to zna, uzeta su svjedočenja od nekih ljudi, iz ministarstva su u pisanoj formi stizala upozorenja da se radi preko reda, da je to neprihvatljivo, da postoji zakonski okvir, ali ništa. Četiri godine nitko nije trepnuo na nešto što pokazuje da je nekoliko milijardi naših novaca otišlo", rekao je Čačić u N1 Studiju uživo i otkrio kako je izgledao razgovor s Milenkom Bašićem.

Sve prepričao i pokazao policiji

Kazao je da mu je Bašić rekao da oni znaju postupati sa svojim neprijateljima.

"G. Bašić je došao kod mene. Rekao je da je ugledni poduzetnik, jedan od najvećih u BiH i Hrvatskoj. Rekao mi je da se "nalazi u poslu koji smo preuzeli od Austrijanaca, polja za vjetroelektrane, i sad smo se javili i uzimamo kreditne linije, a vaša izjava da je to suspektno meni je nanijela štetu, jer banke s kojima komuniciram su zaustavile izdavanje tih kreditnih linija". Rekao sam mu da nisam ni znao kako se zove. Ja sam načelno govorio da je to suspektno, a on je rekao da samo upozorava, rekao mi je: "Mi znamo postupati sa svojim neprijateljima kao što znamo nagrađivati svoje prijatelje."

Zahvalio sam se, nisam tip kojem se može prijetiti, još u Tuđmanovo vrijeme su mi službeno poslali čovjeka iz SIS-a da ću dobiti metak u čelo, naučen sam na prijetnje. Izašao sam, krenuo prema Varaždinu i dobio SMS poruku koja u pisanoj formi ponavlja to što je rekao usmeno. Otišao sam na policiju, kao i s onom prijetnjom metkom u čelo, pitali su me želim li to procesuirati. Rekao sam ne, vi morate reagirati na svaki znak kaznenog djela, sad imate napismeno."

Pročitajte više