Čačić: Promjena petrinjske vlasti je za Vladu pravno završena

MINISTAR za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić izjavio je danas da je za Vladu slučaj promjene vlasti u Petrinji pravno završen.

Čačić je nakon otvorenja područne zdravstvene ambulante u Mošćenici kod Petrinje novinarima rekao kako je odbijanje bivšeg petrinjskoga gradonačelnika Peje Trgovčevića da danas preda dužnost novom gradonačelniku Miroslavu Gregurinčiću "narušavanje javnog reda i nepoštivanje odluka institucija, pa u skladu s tim treba dalje postupati".

Nema razloga da se nova gradska vlast prema tome ne postavi kao što bi se postavila prema svakome drugom tko bi kršio javni red, kazao je Čačić.

Većina u petrinjskom Gradskom vijeću izglasala je 4. srpnja nepovjerenje dotadašnjem gradonačelniku Peji Trgovčeviću (HSP) i zamjeniku gradonačelnika Vladi Kireti (HDZ), Gradskom poglavarstvu (koalicija HSP-a, HDZ-a, HB-a i HKDU-a) i predsjednici Gradskog vijeća Ani Bešlić (HDZ).

Tu odluku osporili su bivši gradonačelnik i koalicija koja ga je podržavala, cijeli predmet bio je pred Ministarstvom pravosuđa, uprave i lokalne samouprave koje je 17. srpnja dalo mjerodavno mišljenje da je sjednica Gradskog vijeća od 4. srpnja valjano sazvana i održana pa su sve njezine odluke utemeljene na zakonu.

Čačić je odbacio mogućnost da Vlada raspusti petrinjsko Gradsko vijeće, imenuje povjerenika i raspiše prijevremene izbore, što traži koalicija HSP-a, HDZ-a, HB-a i HKDU-a.

Postoji legalna pravna procedura i ona je završena, pa Petrinja ima legitimnu i legalnu gradsku vlast, dodao je Čačić.

Pročitajte više