čakovec: Položen temeljni kamen za proširenje županijske bolnice

U krugu županijske bolnice u Čakovcu danas je svečano položen temeljni kamen za novi polikliničkostacionarni paviljon investicija vrijedna 134 milijuna kuna.

Temeljni je kamen položio Preložanin Boris Jančec, otac Roberta, rođen samo nekoliko sati prije svečanosti.

"Županija je u povijesti oduvijek bila probitačna i poduzetna i za svaku je pohvalu što je prepoznala važnost i potrebu za tom kapitalnom investicijom", naglasio je zamjenik ministra zdravstva Siniša Varga.

Ravnatelj čakovečke bolnice dr. Franjo Fundak kazao je da je novi polikliničko-stacionarni paviljon, uz zagrebački KBC Rebro, druga po vrijednosti investicija u zdravstvu u Hrvatskoj.

"Ponosni smo što će Međimurci do kraja 2005. dobiti najsuvremeniju bolnicu pod jednim krovom izgrađenu po najvišim svjetskim standardima", rekao je ravnatelj bolnice dr. Franjo Fundak, u kojoj je zaposleno 686 djelatnika.

Radove financiraju Ministarstvo zdravstva i Međimurska županija, a četvrtina novca izdvojit će se iz decentraliziranih stavki u zdravstvu. Projektni radovi povjereni su zagrebačkoj tvrtki APZ Inženjeringu, izvođači su čakovečki TEAM i Međimurje-graditeljstvo, a stručni nadzor će obavljati Međimurje-Inžinjering.

(Hina) vhač dd

Pročitajte više