Canjuga i Batarelo bili na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji

BIVŠI zagrebački županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga i odvjetnik Mirko Batarelo bili su na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji, doznaje se od samog Batarela i Canjuginog odvjetnika Ante Nobila.

"Na 20-minutnom obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji bio sam danas u svojstvu građana, a ne osumnjičenog", kazao je Hini Batarelo, ne želeći govoriti o pojedinostima razgovora. Dodao je kako je predmet u nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) u kojemu danas nitko nije bio dostupan za izjavu. U zagrebačkoj policiji nisu željeli ništa komentirati, napomenuvši kako je za davanje informacija nadležan USKOK.

Anto Nobilo potvrdio je Hini da je Canjuga s policijom razgovarao jučer, te da su ga ispitivali o telefonskim razgovorima s Batarelom.

"Nisam bio nazočan razgovoru jer nije bilo potrebe budući je Canjuga pozvan kao građanin, a ne osumnjičenik", kazao je Nobilo.

Bivši zagrebački županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga podnio je ostavku sredinom travnja, nakon što ga je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izvijestio o postojanju sumnje u njegovo nezakonito postupanje.

Bajić je tada priopćio da se do takvih sumnji došlo tijekom predistrage vezane za jednu kriminalnu skupinu u kojoj je policija koristila mjere tajnog nadzora.

Canjuga je nakon toga vraćen na dužnost zamjenika županijskog državnog odvjetništva u Zlataru, iz kojega je studenoga 2001. i došao na mjesto glavnog zagrebačkog županijskog tužitelja.

Po pisanju medija, policija je u sklopu višemjesečne kriminalističke obrade o korupciji u pravosuđu prisluškivala telefon Batarela i snimila razgovor s Canjugom u kojem su navodno dogovarali ublažavanje određenih kaznenih prijava, namještanje spisa i podjelu mita.

Službeno još nije potvrđeno, no nagađa se da je riječ o nastavku kriminalističke obrade koja je u ožujku ove godine rezultirala optužnicom USKOK-a protiv 13 osoba zbog krijumčarenja velikih količina sirove kave. U tom je postupku Batarelo branitelj jednog od optuženih.

Pročitajte više