Carinik i još trojica osumnjičena za krijumčarenje odjeće iz Turske i Dalekog istoka

Zbog krijumčarenje odjeće iz Turske i Dalekog istoka, vrijedne više od 1,65 milijuna kuna, policija je kazneno prijavila četiri osobe, među kojima i jednog carinika, doznaje se danas u policiji i Carinskoj upravi.

Policija sumnja da je 34-godišnji carinik R. T. iz Vukovara zlouporabio svoj položaj i ovlasti propustivši bez carinskog nadzora u Hrvatsku kamion kojim je krijumčarena odjeća. Trojica krijumčara, J. Đ. (27) iz Zagreba, I. V. (37) iz Đakova i D. R. (47) iz Krapine prijavljeni su za izbjegavanje carinskog nadzora. Među zaplijenjenom odjećom policija je otkrila i kopije poznatih kreatorskih marki koje su, kako kažu, trebale završiti na policama butika diljem Hrvatske.

Krijumčari su kamionom s prikolicom zagrebačkih registracijskih oznaka u Hrvatsku nezakonito ušli u noći s 14. na 15. studenoga, preko graničnog prijelaza Stara Gradiška. U policiji kažu da su ih otkrili "dubinskom kontrolom prometa na prilaznoj cesti prema graničnom prijelazu".

U zajedničkom priopćenju Carinske uprave i brodsko-posavske Policijske uprave dodaju da su krijumčari, vidjevši da su otkriveni, napustili kamion i pokušali pobjeći automobilom u kojem ih je čekao jedan od prijavljenih, no policija ih je ipak uspjela uhvatiti.

U kamionu napušten na parkiralištu benzinske postaje u Novoj Varoši, nedaleko granice, pronađeno je 17.420 kilograma gotovih tekstilnih i kožnih odjevnih predmeta. Vrijednost robe procijenjena je na 1,65 milijuna kuna.

U priopćenju se kaže da policija nastavlja kriminalističku obradu zbog sumnje da je još osoba omogućilo ili sudjelovalo u krijumčarenju i pokušaju distribucije robe.

Iz izvora bliskih policiji doznaje se kako se sumnja da je u krijumčarenje bio umješan još jedan carinik.

(Hina) xam yso

Pročitajte više