CBS: Dokumenti o Bushu autentični

TELEVIZIJSKA kuća CBS, proizvana zbog sumnjive autentičnosti objavljenih dokumenata koji govore o služenju predsjednika Georgea W. Busha u teksaškoj nacionalnoj gardi, ostala je pri zaključku da je Bush stupio u Gardu kako bi izbjegao rat u Vijetnamu i u srijedu navečer objavila razgovor kojim dokazuje svoje tvrdnje.

CBS je prošli tjedan objavio dokumente preminulog pukovnika iz 70-ih godina, zapovjednika gardijske eskadrile, prema kojima se Bush službovanjem u teksaškoj nacionalnoj gardi okoristio kako bi izbjegao rat u Vijetnamu. The Washington Post je, međutim, napravio analizu i objavio dokumenti krivotvoreni.

CBS je u srijedu navečer uzvratio udarac i objavio intervju s bivšom pukovnikovom tajnicom Marian Knox koja tvrdi da te papire nije ona tipkala, ali da je sadržaj dokumenata točan i odražava mišljenje koje je pukovnik Jerry Killian imao o Bushu.

"Ja te papire nisam tipkala. Informacija je, međutim, točna. Killian je bio u prijateljskim odnosima s Bushom, dosta vremena su provodili zajedno", kazala je Knox.

CBS tvrdi da su dokumenti autentični i da dolaze iz povjerljivog izvora. U njima stoji da je Bush mlađi izbjegavao službu i izgubio status pilota u Gardi jer nije izvršio naredbu da se podvrgne liječničkom pregledu i nije uspio dosegnuti potrebne standarde.

Pročitajte više