ČESTITKE KARZAIJU NA IZBORNOJ POBJEDI

Svjetski čelnici izrazili su u srijedu zadovoljstvo pobjedom Hamida Karzaija na predsjedničkim izborima u Afganistanu, uputivši čestitke dosadašnjem prijelaznom šefu države.

Njemački kancelar Gerhard Schroeder je, čestitavši Karzaiju na pobjedi, njegov izbor ocijenio "novom odlučujućom etapom na putu stabilnosti i demokracije" u Afganistanu. On je Karzaiju poručio da će "Njemačka, sa svojim partnerima, nastaviti pomagati afganistanskom narodu, kako savjetima tako i akcijama na terenu".

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer pozdravio je pobjedu Hamida Karzaija koji je službeno proglašen pobjednikom prvih predsjedničkih izbora u Afganistanu.

"U ime Sjevernoatlantskog saveza, radujem se uspjehu predsjedničkih izbora u Afganistanu...bit će mi drago raditi s Karzaijem čim NATO bude igrao važnu ulogu u izgradnji bolje i sigurnije budućnosti Afganistana", rekao je Scheffer u priopćenju.

Francuski predsjednik Jacques Chirac obećao je Karzaiju podršku Francuske u stabilizaciji zemlje.

"Vaša uvjerljiva pobjeda znak je velikog povjerenja kojeg uživate kod svojih građana", rekao je Chirac.

Britanski premijer Tony Blair također je Hamidu Karzaiju izrazio "najsrdačnije čestitke" povodom pobjede na predsjedničkim izborima.

(Hina) xvk ysd

Pročitajte više