Četvero mrtvih u naletu tornada koji je poharao izviđački kamp u Iowi

NAJMANJE četiri osobe smrtno su stradale u naletu tornada koji je poharao jedan dječački izviđački kamp u zapadnoj Iowi u Sjedinjenim Državama. Od posljedica tornada ozlijeđeno je 40 ljudi, navode lokalne vlasti.

Povjerenik za javnu sigurnost Iowe Gene Meyer, potvrdio je pogibiju četiriju osoba koje su nastradale u oluji, koja je poharala izviđački ranč Little Sioux pokraj državne granice s Nebraskom. Vjeruje se da se u trenutku olujnog udara u kampu nalazilo preko 120 ljudi.

Lloyd Roitstein, predsjednik Vijeća izviđača za srednju Ameriku, rekao je da su se na ranču na jednotjednoj obuci nalazili dječaci i mladići starosti između 13 i 18 godina.

Nakon tornada na mjesto događaja stigle su brojne medicinske ekipe i vatrogasci. Tornado je gotovo potpuno uništio šatorsko naselje, uništene su popratne građevine i iščupana su brojna stabla.

Većina od 40-ak ozlijeđenih je nastradala nakon što je tornado razorio zidano vatrogasno sklonište u kojem su kamperi potražili zaklon. Nakon tornada dva su djeteta helikopterom prevezena u bolnicu u Sioux Cityju.

Konačno izvješće o udaru tornada još se očekuje, a materijalna šteta tek se treba utvrditi.

I.K.
Foto: AFP arhiva

Pročitajte više