Četvero mrtvih u nevremenu u sjevernoj Europi

U OLUJAMA koje su pogodile sjeverne dijelove Europe s vjetrovima od oko 180 km na sat i obilnim oborinama, u Njemačkoj su u subotu smrtno stradale četiri osobe, a u Švedskoj je zbog obilnih snježnih oborina u automobilskim nesrećama ozlijeđeno 50-ak osoba, dok je bez električne energije na jugu zemlje ostalo je gotovo 30.000 stanovnika.

Oluja koju su njemački meteorolozi nazvali Ulf u subotu navečer rušila je stabla u sjevernom dijelu zemlje, a najsnažniji vjetar zabilježen je u blizini Matterhorna. Četiri poginule osobe stradale su u automobilskim nesrećama.

I u Danskoj su snježne mećave uzrokovale brojne automobilske nesreće, a mnogi su automobili uništeni pri rušenju stabala. Međunarodna zračna luka u Kopenhagenu danas je zatvorena za zračni promet.

Švedske zračne luke, poput onih u Stockholmu i Goeteborgu na jugozapadu zemlje te Malmoea na njezinu jugu, danas su zabilježile samo manja zakašnjenja u zračnom prometu.

Najviše snijega u Švedskoj je palo u subotu popodne u južnome dijelu zemlje gdje se dogodila i najteža prometna nesreća. Autobus je sletio s ceste i udario u stablo pri čemu je ozlijeđeno te zatim hospitalizirano 30 putnika, od čega je troje u teškom stanju, izvjiestila je policija.

Snijeg je u Švedskoj nastavio padati i u nedjelju. U području oko glavnoga grada jutros ga je napadalo oko 30 cm.

Pročitajte više