Četvrti summit Nobelove nagrade za mir u petak u Rimu

ČETVRTI summit Nobelove nagrade za mir počet će u petak u Rimu u nazočnosti brojnih dostojanstvenika koji će tri dana raspravljati o problemima suvremenog svijeta i "novoj etici" u politici.

"Na summitu će se okupiti Mihail Gorbačov, dalaj-lama, Shimon Peres, Lech Walesa, Rigoberta Menchu, ukupno 25 dobitnika Nobelove nagrade za mir", doznaje se iz službe za odnose s javnošću organizatora.

Ovaj, četvrti po redu summit nobelovaca, održat će se u Campidogliou, gradskoj vijećnici glavnog talijanskog grada u nazočnosti gradonačelnika Waltera Veltronija i predsjednika Zastupničkog doma Piera Ferdinanda Casinija.

Svečanost će početi dodjelom Nobela među Nobelima, nagrade koja se dodjeljuje svake godine osobi ili organizaciji koja se posebno istaknula humanitarnima aktivnostima.

Nakon glumca Roberta Benignija, koji je tu nagradu primio 2002. godine, ove će godine ona biti dodijeljena nogometnoj ekipi talijanskih pjevača. Riječ je o ekipi manje poznatih imena talijanske kancone koji su tijekom 22 godine sakupili više od 300 milijuna eura za humanitarne inicijative.

(Hina) bis rt

Pročitajte više