CHRIS PATTEN DOPUTOVAO U DUBROVNIK

Povjerenik Europske komisije za vanjsku politiku Chris Patten stigao je u četvrtak navečer u Dubrovnik gdje započinje njegov dvodnevni posjet Hrvatskoj.

Chris Patten će se u Dubrovniku sastati s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

U petak će Patten posjetiti Zagreb gdje bi se trebao sastati s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom te Petrinju kojoj je EK donirala 4,33 milijuna eura kroz "Program EU-a za povratak" kojim je obnovljeno 220 kuća, javna infrastruktura i potpomognuto razminiranje na tom području.

Visoki povjerenik dolazi u posjet Hrvatskoj dva dana prije donošenja odluke Europskoga vijeća o tome hoće li prihvatiti preporuku Europske komisije o početku pregovora o pristupanju Hrvatske EU. Tema razgovora bit će i odnosi Europske komisije i Hrvatske te sadržaj novog Europskog partnerstva koje je predložila EK, a koje postavlja postavlja reformske prioritete u kratkoročnom i srednjoročnom razdoblju.

(Hina) xdgk ydgk

Pročitajte više