Cijela ekipa Hitne iz Splita na bolovanju, netko im je prijetio da će ih pobiti

Foto: Milan Sabić/PIXSELL

SPLITSKA policija i dalje istražuje tko je tijekom subotnje intervencije Hitne pomoći na Šperunu, gdje su ubijene tri osobe, zaprijetio da će sve pobiti, a zbog tih prijetnji je cijeli tim Hitne pomoći, uključujući liječnika, tehničara i vozača, od nedjelje na bolovanju.

Sanja Nazlić iz splitske policije u četvrtak je Hini izjavila kako se na mjestu trostrukog ubojstva u subotu okupilo više osoba, pri čemu je jedna od njih iz susjedne ulice viknula:

"Ubili su mi prijatelja, sve ću vas pobiti", ali nitko nije vidio tko je to uzviknuo.

"Policija istražuje što se točno dogodilo i tko je to viknuo. Do sada smo na te okolnosti razgovarali s nekoliko osoba. Za sada znamo da tom prilikom nitko nije vidio oružje, a nakon povika su se svi prisutni razbježali", rekla je Nazlić.

Na Facebooku je objavljen poziv na prosvjed podrške 25-godišnjem Filipu Zavadlavu koji je uhićen pod sumnjom da je počinio trostruko ubojstvo. Prosvjed bi se trebao održati ove subote u 16 sati na Rivi, no u policiji kažu kako im do jutros prosvjed nije prijavljen.

Trostruko ubojstvo dogodilo se u subotu u 15.35 sati na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici, gdje su iz automatske puške ubijeni Marino Paić, Jurica Torlak i Marin Boban. Nešto manje od tri sata kasnije policija je u kafiću u splitskom kvartu Skalice uhitila 25-godišnjeg Filipa Zavadlava, kojega sumnjiči za teška ubojstva i općeopasnu radnju. 

S obzirom na to da u policiji i kod državnog odvjetništva nije komunicirao, Zavadlav je prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu, gdje čeka psihijatrijsko vještačenje. Zastupa ga odvjetnik Branko Šerić, koji se, kako je izjavio medijima, nada da će svog branjenika moći posjetiti tek u ponedjeljak.

Pročitajte više