Čini se da se u utrku za šefa SDP-a uključila i žena koju je malo tko očekivao

Foto: Petar Glebov/Pixsell

ZORAN Milanović najavio je da se neće više kandidirati za šefa SDP-a i time započeo utrku za novog čelnika stranke. Igre prijestolja u SDP-u već su započele, a zasad su svoj interes za praznom foteljom javno izrekli Ranko Ostojić, Tonino Picula i Domagoj Hajduković.


No, u javnosti se nagađa o još nekoliko imena kao što je primjerice Rajko Ostojić. Aleksandra Kolarić je izbačena iz stranke, ali mnogi smatraju da bi se i ona rado kandidarala samo kad bi je, a što je uvjet, vratili natrag u stranku. Sljedećih dana svakako će niknuti još kandidata, ali za sada ostaju tri službena, oni koji su javno najavili svoju kandidaturu.

Trojici muškaraca mogla bi se pridružiti i jedna žena. Dugogodišnja članica i zastupnica Vesna Škulić putem Facebooka najavila je svoju kandidaturu.

"JA VESNA ŠKULIĆ, BIH SE KANDIDIRALA ZA PREDSJEDNICU SDP-a!

Slušam, slušam,čitam, gledam i vidim da ne ide prema dobrom! Počele su svađe, a ja ne volim kada se moje kolege svađaju , nedajbože i vrijeđaju! I to sam odlučila prekinuti!

Udovoljavam svim uvjetima: žensko sam, osoba s invaliditetom, socijalno sam osjetljiva, bila sam zastupnica dva mandata, volontirala u Uredu Predsjednika Republike dvije i pol godine bez kune naknade, borila se i borim za načela socijaldemokracije! Dovoljno sam borbena al ne lupam šakom od stol, znam smiriti situaciju jer sam dobra pregovarač, imam međunarodne kontakte! Volontirala sam za društveno koristan rad godinama! Za vrijeme obnašanja zastupničke dužnosti, zastupnica sam koja je najviše provela na terenu!

OBZIROM DA VOLIM ČUTI GLAS NARODA, NE SAMO ČUTI VEĆ I POSLUŠATI, ZANIMA ME VAŠE MIŠLJENJE!


DAKLE, DRAGI PRIJATELJI, ČLANOVI SDP-a I SIMPATIZERI, MOLIM VAŠE MIŠLJENJE!

P.S REDOVNO PLAĆAM ČLANARINU", napisala je Škulić na svom Facebook profilu.

Reakcije na njenom Facebooku su uglavnom dobre.

Škulić je u Saboru bila u dva mandata, kako sama kaže, a u stranice je obavljala funkcije vezane za osobe s invaliditetom. Škulić je rođena 1961. u Zadru.

"Najozbiljnije! Udovoljavam svim uvjetima: žensko sam, osoba s invaliditetom, socijalno sam osjetljiva, bila sam zastupnica dva mandata, borila sei borim za načela socijaldemokracije! Dovoljno sam borbena al ne lupam šakom od stol, znam smiriti situaciju jer sam dobra pregovarač, imam međunarodne kontakte! Volontirala sam za društveno koristan rad godinama", dodatno je na Facebooku svoju kandidaturu objasnila Škulić.
 

Pročitajte više