Čitava obitelj britanskog milijunaša nestala, a velebno imanje pretvoreno u pepeo

BRITANSKI milijunaš Christofer Forster, njegova supruga Gillian i petnaestogodišnja kćer Kirstie, nestali su sa velebnog imanja vrijednog 1.2 milijuna funta koje je gotovo u potpunosti izgorjelo jučer ujutro.

Vila, garaže, staje i ostale zgrade na posjedu u idiličnom selu Maesbrook u Shropshireu nedaleko od granice s Walesom uništene su požarom koji je buknuo oko 5 sati ujutro, jer je trebalo nekoliko sati da vatrogasci dođu onamo, s obzirom da nitko od ukućana nije prijavio požar, a najbliži susjedi žive više od pola kilometra daleko.

Štoviše, vatrogasci ukućane uopće nisu zatekli u kući, a na imanju na kojemu ima dvije kućice za pse i staja za konje od životinja policija je zatekla jedino tri uginula konja. Odgovore očekuju od nadzorne kamere koja je pronađena u vili.

Za obitelji direktora tvrtke Ulva Ltd. koja se obogatila na izradi izolacija za naftne bušotine, na imanju traga čak 80 policajaca. Njegova je tvrtka, pišu mediji, prošle godine u studenome likvidirana, jer je zbog lošeg poslovanja zapala u dugove. Akciju pronalaženja milijunaša britanska je policija nazvala "Operacijom feedback", na terenu su forenzičari, a provjeravaju se i sve kuće u okolici.

"Osveta vezana za tvrtku gospodina Fostera"

"Čuo sam iz krugova njihove obitelji da im se sprema nečija osveta, vezana za tvrtku gospodina Fostera", kazao je novinarima portala This is London susjed koji nije htio otkriti svoje ime. Kazao je i da je prije dvije godine provaljeno u tu kuću.

Šezdesetogodišnjakinja koja također živi u okolici kazala je da je primijetila da su kod kuće u ponedjeljak navečer, no da ne zna jesu li bili u kući kada je izbio požar.

Policija je zasad odaslala apel obitelji da se javi ukoliko su u prilici, a zasada nema nikakvih pretpostavki što se s njima dogodilo.

A.B.
Foto: Shropshirestar.com

Pročitajte više