Clintonov portret otkriven u Bijeloj kući

SLUŽBENI portret bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona otkriven je u ponedjeljak na svečanosti u Bijeloj kući, uz riječi pohvale sadašnjeg predsjednika Georgea W. Busha za svojega prethodnika.

Ostavljajući po strani političke nesuglasice, Bush je imao samo riječi hvale za Clintona, za kojega je rekao da je pokazao nevjerojatnu energiju i znanje kao predsjednik i veliku sućut prema ljudima.

Portreti Billa Clintona i njegove žene Hillary Rodham Clinton naslikao je samouki crni umjetnik Simmie Knox, prvi Afro-Amerikanac čiji će portreti biti izloženi u Bijeloj kući.

Clintonov portret bit će postavljen među slikama bivših američkih predsjednika, a portret senatorice Clinton među onima bivših prvih dama.

Clinton, 42. američki predsjednik, koji je nakon dva mandata napustio Bijelu kuću 2001. namjerava se uskoro uključiti u predsjedničku predizbornu kampanju kako bi podupro demokratskog kandidata Johna Kerryja.

Iz tiska 22. lipnja izlazi Clintonova knjiga "Moj život", za koju je unaprijed dobio više od 10 milijuna dolara.

Nakon što je postao bivši predsjednik, Clinton je veliki dio svoga vremena posvetio držanju plaćenih govora diljem svijeta za kojima vlada velika potražnja.

Za njih je u 2001. i 2002. dobio po 9 milijuna dolara, a nakon što se više posvetio pisanju memoara u 2003. je od govora zaradio "tek" 3,9 milijuna dolara.

Pročitajte više