Čobanković: U petak rezultati o mogućoj zarazi kravljim ludilom

MINISTAR poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković najavio je danas da će u petak iz referalnog laboratorija iz Waybridgea stići rezultati analize koji će potvrditi ili otkloniti sumnju o zarazi kravljim ludilom jedne krave u Hrvatskoj.

Čobanković je na konferenciji za novinare rekao da je referalni laboratorij EU-a u Waybridgeu u Velikoj Britaniji sinoć zaprimio uzorak tkiva bolesne krave koji je tamo odnio ravnatelj Laboratorija za animalne spongiformne encefalopatije Hrvatskoga veterinarskog instituta Branko Šoštarić.

Čobanković je rekao da mu je Šoštarić javio da će konačni rezultat biti poznat u petak, a ne u utorak ili srijedu kao što je najavljivano.

Na novinarski upit je li točno da je inspekcija Ministarstva poslana u Agroproteinku, tvrtku koja prerađuje životinjski otpad, Čobanković je rekao da nema što posebno kazati, ali kako želi naglasiti da su u inspekcijskom nadzoru 2004. utvrđene neke nepravilnosti i onda je uspostavljena ovlaštena veterinarska inspekcija koja dalje nadzire njezin rad.

Glede nepravilnosti u Agroproteinci u vezi s mesno-koštanim brašnom zapisnik je dostavljen Državnom odvjetništvu, rekao je ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Pročitajte više