CRANS MONTANA: MINISTAR ŽUŽUL SASTAO SE S PREDSTAVNICIMA EUROPSKIH I SVJETSKIH TVRTKI

Hrvatski ministar vanjskih poslova sastao se u subotu u Crans Montani s dvadesetak predstavnika svjetskih i europskih tvrtki zainteresiranih za poslovanje s Hrvatskom.

Na sastanku, koji je održan pod pokroviteljstvom međunarodne korporacije Rothschild, ministar Miomir Žužul odgovarao je na pitanja predstavnika svjetskih tvrtki o mogućnostima ulaganja u Hrvatskoj, o poslovanju s Hrvatskom, o razvitku te o perspektivama zajedničkoga poslovanja, rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu glasnogovornik ministra vanjskih poslova Dobroslav Silobrčić.

Nakon uspješnog sastanka, dodao je Silobrčić, može se očekivati dolazak predstavnika značajnih svjetskih tvrtki na razgovore u Hrvatsku.

Na sastanku s predsjednikom Crans Montana Foruma Jean-Paulom Carteronom ministar Žužul razgovarao je o otvaranju regionalnoga centra Crans Montana Foruma u Zagrebu te o organiziranju godišnjih međunarodnih foruma te asocijacije u Hrvatskoj na globalnoj i regionalnoj razini.

Kao moguće teme foruma u Zagrebu Carteron je spomenuo sigurnost, suradnju i razvitak cijele regije, rekao je Silobrčić dodajući da bi prvi zagrebački Forum mogao biti organiziran već u prvoj polovici 2005. godine.

Na 15. Crans Montana Forumu, koji je počeo u četvrtak 24. lipnja, sudjelovalo je približno 500 istaknutih političara, predsjednika država, diplomata, gospodarstvenika i predstavnika svjetskih tvrtki.

Forum završava u nedjelju 27. lipnja.



(Hina) xdgk ydgk

Pročitajte više