Crnogorski oporbenjak zbog štrajka glađu odveden u bolnicu

ANDRIJA MANDIĆ, vođa oporbene Srpske liste koji već dva tjedna štrajka glađu zbog crnogorskog priznanja nezavisnosti Kosova, sinoć je odveden u bolnicu.

Mandića je, kako javljaju podgorički mediji, vozilo hitne pomoći prebacilo u Urgentni centar u Podgorici. Pri tome je Mandić u vozilo unesen na nosilima, a pratio ga je Ranko Kadić, predsjednik Demokratske srpske stranke.

Načelnik Urgentnog centra Vladimir Dobričanin je za podgoričke medije priopćio kako je Mandić u bolnicu doveden "u svjesnom stanju i vidno iscrpljen", ali nije mogao precizirati kada će biti pušten na kućnu njegu. Rekao je da kako je Mandić dobio kompletnu terapiju predviđenu za takve slučajeve i da se "pola sata nakon prijema u Klinički centar već osjećao bolje".

Liječnici su kod Mandića utvrdili "iscrpljenost zbog nekonzumiranja hrane, i ništa drugo", uslijed čega mu je dana infuzija.

Mandić je započeo štrajk glađu 13. listopada  u stranačkim prostorijama crnogorske skupštine, i to u znak prosvjeda zbog odluke Vlade Crne Gore da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Predstavnici Srpske liste su najavili kako će Mandića posjetiti u bolnici i zatražiti da prekine štrajk glađu.

R.R.

Foto: evropanedeljnik.co.yu

Pročitajte više