Crnogorski parlament raspravlja o povjerenju Đukanoviću

Oporbeni zastupnici u crnogorskom parlamentu pozvali su u ponedjeljak premijera Milu Đukanovića da podnese ostavku i pred sudom dokaže nedužnost u vezi s optužbama za krijumčarenje cigareta.

Ponovnu raspravu o povjerenju Vladi i njezinu premijeru pokrenula je oporba ocjenjujući da je "Vlada, do sada, radila sve suprotno od najavljenog te da ne pokazuje namjeru da bilo što mijenja".

Obrazlažući prijedlog oporbe, zastupnik Narodne stranke Dragan Šoć kazao je da je crnogorska Vlada antidemokratska te da se ponaša suprotno standardima Europske unije i europske demokracije, a da, kako je rekao, "iza svih tih ludosti osobno stoji Đukanović".

Premijer Milo Đukanović optužio je oporbu da je anticrnogorska, ocjenjujući da je ozbiljan problem to što ona želi opstruirati Crnu Goru. "Osnovni problem je politika neovisnosti Crne Gore", rekao je.

Đukanović je odbacio optužbe oporbe te je upitao oporbene zastupnike na čemu temelje takvu ocjenu. "Takve ocjene potječu od onih koji su išli stazama Radovana Karadžića, Ratka Mladića i hrabrili ih da počine ono što su i počinili u Srebrenici", kazao je Đukanović.

(Hina) xdram ydgk

Pročitajte više