CS Computer Systems prvi u Hrvatskoj dobio certifikat BS7799-2

TVRTKA CS Computer Systems prošla je zahtjevan proces usklađivanja sigurnosnih pravila informacijskog sustava s BS7799-2 standardom, posebnom međunarodnom sigurnosnom normom za zaštitu podataka koju propisuje Britanski institut za standarde (British Standard Institute) te tako dobila najsveobuhvatniji i najšire priznat certifikat za informacijsku sigurnost u svijetu.

Tvrtki CS Computer Systems certifikat je dodijelila tvrtka Det Norske Veritas.

CS Computer Systems je, prošavši proceduru certificiranja po BS7799-2 standardu, ujedno stekao i kompetencije za osposobljavanje drugih tvrtki za usklađivanje internih sigurnosnih procedura i pravila, te ih može pripremati za certifikaciju prema toj, svjetski poznatoj sigurnosnoj, normi.

CS Computer Systems pruža cjelovitu uslugu vezanu uz sigurnost sustava i zaštitu podataka, od procjene trenutnog stanja, testiranja ranjivosti sustava, projektiranja sigurnosnog rješenja, izrade rješenja za sanaciju sigurnosnih propusta do integracije rješenja u postojeći sustav, uključujući isporuku, implementaciju i proaktivni nadzor nad računalnom mrežom korisnika.

BS7799-2 je norma Britanskog instituta za standarde, krovne organizacije u toj struci, koja je izdala svjetsku uputu o zaštiti poslovnih podataka u nekoj instituciji. Ta uputa se može primijeniti u jednom odjelu manje tvrtke, u nekoj većoj kompaniji ili internacionalnoj korporaciji.

BS 7799-2 detaljno propisuje na što sve treba paziti, počevši od fizičke sigurnosti, preko sigurnosnih procedura za zaposlenike do zaštite informacijskog sustava. 

 "Što ako se klima uređaj pokvari, što će se dogoditi s našim serverima? Ugasit će se. Što će se dogoditi s podacima? Neće biti dostupni. Što ako se dogodi požar? Za koliko vremena na nekoj drugoj lokaciji možemo ponovno pokrenuti posao? To je sve normirano BS7799-2 certifikatom. Ono što smo još time dobili jest da sad možemo otići u bilo koju drugu hrvatsku tvrtku i pomoći im u implementaciji te sigurnosne norme", pojasnio je Goran Kapić, direktor prodaje u tvrtki CS Computer Systems.

Krešimir Paliska, DNV Certification direktor za Jugoistočnu Europu je, povodom dodjeljivanja prvog certifikata za informacijsku sigurnost nekoj domaćoj tvrtki, izjavio: "S CS Computer Systems dobili smo ono što nam je najviše trebalo - partnera koji može kvalitetno implementirati BS7799-2 standard u drugim hrvatskim tvrtkama.

Pročitajte više