Dačić na udaru EU zbog Parade: Mogu nas ucjenjivati za sve što im padne na pamet

SRPSKI ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je kako su ga zvali iz EU i pokušavali ga nagovoriti da se održi beogradska Parada ponosa.

"Bilo je poziva i pritisaka iz Bruxellesa da se, pod svaku cijenu, održi Parada ponosa. U svakom slučaju, bolje je da sam odgovoran što taj skup nije održan, nego da sam odgovoran što je u nedjelju pala krv u Beogradu", kazao je Dačić srpskim Novostima, ali nije želio otkriti tko ga je zvao iz EU.

Mislio da ga zovu zbog Kosova


"Vjerujte mi da sam u prvi trenutak pomislio da me zovu zbog Kosova, kad oni zovu zbog Parade. Nažalost, postali smo previše podložni pritiscima pa nas sada mogu ucjenjivati za sve što im padne na pamet. svi moraju shvatiti da su parade i razni molitveni marševi unutarnji problem Srbije i, ako ne možemo reći ne zbog Kosova, zbog toga vala možemo", kazao je Dačić.

Tvrdi kako nisu ugrožena prava gay populacije, jer su zabranjeni svi rizični skupovi koji su se trebali održati u nedjelju. "Ja sam ministar unutarnjih poslova Srbije, a nisam komesar za unutarnje poslove EU", rekao je Dačić i dodao kako valjda bolje od njih zna koji su sigurnosni rizici za njegovu državu. "Nemam dilemu da bi bilo koji moj kolega iz EU postupio isto, ako bi se suočio sa sličnim izazovom", rekao je Dačić.

Pročitajte više