Danas započinje suđenje Kalmeti zbog filma koji nikad nije emitiran

Foto: Hina

NA Županijskom sudu u Zagrebu danas će započeti suđenje Božidaru Kalmetu i drugima optuženima u aferi "Remorker", te u slučaju "Prometna renesansa Hrvatske". HRT javlja kako će sudskim vijećem predsjedati sutkinja Gordana Mihela Grahovac.

Kalmeta je u slučaju Remorker optužen da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. Tome je pripojena i optužnica prema kojoj je narudžbom promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Kalmeta: Jedva čekam suđenje da dokažem svoju nevinost

Trojica Kalmetinih suoptuženika u slučaju Remorker - Igor Premilovac, Josip Sapunar i Ivan Berket već su sporazumno osuđeni na godinu dana zatvora koje će zamijeniti radom za opće dobro. Uoči nagodbe priznali su sve optužbe USKOK-a. Kalmeta je do sada izjavljivao kako jedva čeka da suđenje kako bi, kako je kazao "što prije dokazao svoju nevinost."

Pročitajte više