Daruvar- predsjednik Mesić otvorio novu školu

Novu osnovnu školu u Daruvaru i polivalentnu sportsku dvoranu, ukupne površine 3500 četvornih metara, otvorio je danas predsjednik Republike Stjepan MesićL

Obraćajući se novinarima nakon svečanosti otvorenja, Mesić je rekao kako "bez strategije razvoja svih segmenata hrvatskog društva, posebno znanosti i obrazovanja, nema napretka u državi".

"Ulaganje u obrazovanje i znanost naša je budućnost, dok povijest treba prepustiti povjesničarima, a ne njome opterećivati sadašnju generaciju", rekao je Mesić .

Kako je izjavio, "dio pitanja već smo riješili, dio rješavamo, no moramo biti agresivniji i omogućiti parlamentu i Vladi da se okrenu razvoju Hrvatske, a ne da se gubimo u onom što je svijet davno ostavio iza sebe".

Gradnja nove zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora započela je prošle godine, a za 3500 četvornih metara prostora i polivalentnu sportsku dvoranu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Europska investicijska banka, Grad Daruvar i Županija bjelovarsko-bilogorska osigurali su 21 milijun kuna, a ove godine školu će pohađati 293 učenika.

Uz nazočnost učenika, nastavnika i velikog broja građana Daruvara, u svečanosti otvaranja nove škole sudjelovali su i Nevio Šetić, državni tajnik za osnovno školstvo u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, saborski zastupnici Zdenka Čehinja i Radimir Čačić te bjelovarsko-bilogorski i brodsko-posavski župani Damir Bajs i Mato Dorić.

Gradonačelnik Daruvara Zvonko Cegledi na svečanosti otvaranja nove škole povelju počasnog građanina Daruvara i ključeve grada uručio je dr. Ljudevitu Hercegu, pomoćniku ministra mora, turizma, prometa i razvitka, za doprinos u izgradnji škole.



(Hina) xzs yvkn

Pročitajte više