Davor Nađi: Zabrana dizanja cijena benzina je siguran put u nestašice

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Tomislav Miletic/PIXSELL

NA POČETKU sjednice vlade je Plenković otkrio kako će vlada danas donijeti uredbu kojom će na mjesec dana ograničiti cijene benzina i dizela. Odluku o tome su i donijeli i to tako da su ograničili cijene benzina na 11.10 lipa po litri, a dizela na 11 kuna po litri.

Plenković je rekao da vjeruje da će to distributeri izdržati te da je to odluka na korist "našeg gospodarstva i naših građana".

Bivši zastupnik stranke Fokus Davor Nađi kaže da je ovakva odluka vlade put u nestašice.

"Zabrana dizanja cijena je siguran put u nestašice!

Zašto naša vlada uvijek odabire pogrešan način rješavanja problema? U trenucima kada cijene goriva divljaju, a oko 60% cijene otpada na poreze koji idu državi (kojima, podsjetimo, upravlja osuđena kriminalna organizacija), vlada umjesto da se odrekne dijela trošarine, zabranjuje rast cijena goriva", piše Nađi.

"Pa sad vas molim da razmislite, što mislite da će distributeri napraviti s gorivom ako u zemljama u okruženju mogu dobiti veću maržu na prodano gorivo?
Hoće li ga prodavati u RH ili će cisterne poslati u druge zemlje gdje isto imaju svoja prodajna mjesta? Što ako cijena goriva nastavi rasti pa bi distributeri trebali raditi s gubitkom? Tko normalan bi tada uopće prodavao gorivo?

Nadajmo se da tržišna cijena neće nastaviti rasti ili da će vlada odustati od ove sulude odluke jer nam u protivnom prijete nestašice goriva. Neka se vlada okani zabrana i uhvati smanjenja trošarina", napisao je Nađi.

Pročitajte više