De Villepin se uključio u izbornu utrku: Ne mogu gledati kako Francusku ponižava zakon tržišta

BIVŠI francuski premijer Dominique de Villepin najavio je da će se kandidirati na predsjedničkim izborima koji se dogodine održavaju u toj zemlji.

Ovaj konzervativac dugogodišnji je politički protivnik aktualnog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i čelnik pokreta Solidarna republika. Iako Sarkozy još nije formalno najavio vlastitu kandidaturu na izborima, ona je prilično izgledna. Za njega De Villepinova kandidatura nije dobra vijest jer će mu oduzeti neke glasove desnice. Tih glasova ipak ne bi trebalo biti puno, jer su zadnje ankete pokazale da bi De Villepin dobio između jedan i dva posto. Socijalisti su u međuvremenu za svog kandidata izabrali Hollandea, koji je zasad prvi favorit izbora.

De Villepin je kazao kako mu je teško gledati "kako Francusku ponižava zakon tržišta koji nameće stroge mjere štednje." "Naš nam suverenitet danas izmiče. Ravnamo se prema interesima koji nisu interesi Francuske. Mislim da treba više hrabrosti", zaključio je nekadašnji najbliži suradnik Jacquesa Chiraca.

Pročitajte više