Desetogodišnju Britanku kod Šibenika ugrizao rotvajler, vlasnik psa dobio mizernu kaznu

Fotografija nije povezana s događajem iz teksta Ilustracija: EPA

DESETOGODIŠNJU djevojčicu iz Velike Britanije jučer je na plaži u Grebaštici kod Šibenika napao rotvajler, piše ŠibenikIN.

"Prema dojavi koju smo jučer zaprimili, pas je napao dijete staro deset godina iz Velike Britanije. Djevojčica je plivala u moru s roditeljima kad je do nje doplivao pas te je ogrebao i ugrizao. Prema našim saznanjima, pas je u moru bio zajedno s vlasnikom. Djevojčica je nakon incidenta prebačena u šibensku bolnicu gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede, ali je zadržana na daljnjem promatranju", kazali su iz policije za ŠibenikIN.

Vlasnik psa dobio kaznu od 100 kuna

Vlasniku psa odmah je naplaćena kazna u iznosu od 100 kuna zbog narušavanja javnog reda i mira. Držanje psa bez nadzora smatra se prekršajem.

Djevojčicu šivali tri sata

Svjedoci događaja rekli su da ovo nije prvi put da je policija intervenirala zbog istog psa.

"Vlasnik dobije kaznu od 100 kuna, a dijete su na kirurgiji šivali tri sata! A to nije prvi put da je policija pozvana zbog tog psa. Je li to pošteno?", zapitao se čitatelj ŠibenikIN-a.

Nakon incidenta policija je podnijela izvješće Veterinarskoj inspekciji koja može postupati dalje s obzirom na to da je 10-godišnjakinja zadržana u bolnici.

Pročitajte više