Detalji nesreće u Požegi: Motorist je pretjecao kamion koji je skretao, umro je u bolnici

Foto: Pozega.eu

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći u Industrijskoj ulici u Požegi poginuo je 40-godišnji motociklist.

Motociklist se zabio u šleper slovenskih registarskih oznaka koji se kretao u pravcu Tifona prema gradu, u trenutku kad je kod građevinskog stovarišta počeo skretati ulijevo.

"Brzinom svjetlosti se iza mene stvorio motor. Udario je u gumu i prednji lijevi dio kamiona. Mislim da motociklist nije imao kacigu na glavi. Bojim se da nije dobro jer nije bio pri svijesti kad je hitna došla po njega", kazao je vozač šlepera, a prenio portal Požega.eu.

Policija je jutros objavila detalje ove strašne nesreće.

"U srijedu, 4. srpnja 2018., oko 23.45 sati, u Požegi, u ulici Industrijskoj, dogodila se prometna nesreća s smrtno stradalim sudionikom između teretnog automobila i motocikla.

41-godišnji vozač upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje motociklom marke „Kawasaki“ koji nije bio registriran i osiguran, te je pretjecao  teretni automobil  marke „MAN“ s pridodanim priključnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji vozač i koji je za vrijeme pretjecanja nepropisno skretao u lijevo, zbog čega je došlo do udara motocikla u teretni automobil i pada vozača motocikla na kolnik pri čemu je 41-godišnji vozač motocikla teško ozlijeđen i naknadno od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Požegi.

Protiv 53-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“", objavila je policija.

Pročitajte više