Deutsche Telekom zainteresiran za kupnju još dionica HT-a

NA TAJNOM sastanku održanom u petak premijer Ivo Sanader i nekoliko ministara iz njegove Vlade razgovarali su s potpredsjednikom Deutsche Telekoma Karlom Gerhardom Eickom o daljnjoj privatizaciji HT-a.

Na sastanku, kojem je bio prisutan i predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić, razmatrali su se modeli prodaje preostalih 49 posto dionica u vlasništvu države. Dogovoren je da će svaka strana sastaviti stručnu skupinu koja će razraditi treću fazu privatizacije HT-a. U toj trećoj fazi navodno se planira namiriti zaposlene i branitelje kroz dva paketa od sedam posto dionica, što bi ostavilo mogućnost da Deutsche Telekom kupi još najviše 35 posto dionica HT-a.

Nijemci, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, državi nude gotov novac. Prema mišljenu stručnjaka i nezavisnih analitičara to ne bih trebao biti glavni argument DT-a, jer se preostale dionice HT-a trebaju prodati listanjem dionica na burzi, što je najčešći i najpravediji način privatizacije.

Skupština dvaju dioničara HT-a zakazana je za lipanj. Na njoj bi se trebalo raspravljati o raspodjeli dobiti, te što će se učiniti s četiri milijarde kuna koje je u protekle četiri godine HT akumulirao na svojim računima.

Pročitajte više