direktor sisačke Rafinerije pozdravio vladinu odluku o obveznim naftnim zalihama

Direktor INARafinerije nafte u Sisku Boris Čavrak ´pozdravio je današnju Vladinu Odluku o obveznim zalihama nafte i naftnih derivata kojom se uvoznicima nafte i ostalih naftnih proizvoda nameću ista pravila kao i Ini u izvozu´.

Na večerašnjoj tribini sisačkog Društva ekonomista, računovođa i financijskih djelatnika u Županijskoj komori u Sisku Čavrak je Vladinu odluku nazvao ´opravdanom i nužnom´. Naveo je da je ´do sada svatko mogao u Hrvatsku uvesti što god je htio od naftnih derivata bez ikakvih ograničenja i zaštite domaće rafinerijske prerade i proizvodnje´. ´Ako je sisačka Rafinerija htjela izvesti, primjerice, u Madžarsku, morala je položiti novac ili tromjesečne zalihe´, dodao je. Naglasio je da će se tom odlukom uvesti red na tržištu onoliko koliko će država biti sposobna nadzirati njezinu provedbu´.

Predsjednik Društva ekonomista, računovođa i financijskih djelatnika i pomoćnik ministra rada i socijalne skrbi Rajko Škarić istaknuo je da je to Društvo večeras organiziralo svoju prvu u nizu tribina o gospodarskim temama. Istaknuo je da se treba više baviti strukom, u ovom slučaju ekonomskom, kao odgovorom na mnoge gospodarske teškoće u Hrvatskoj.

Pročitajte više