Đ. Adlešić: O sudjelovanju HSLS-a u Vladi može odlučiti samo Veliko vijeće

NITKO u HSLS-u, osim Velikog vijeća, ne može odlučiti o ulasku stranke u Vladu Ive Sanadera, izjavila je danas potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić, komentirajući najave iz HDZ-a da će nova vlada biti koalicijska te da će u njoj sudjelovati i HSLS i DC.

Adlešić je za Hinu kazala kako osobno nije sklona sudjelovanju stranke u Sanaderovoj Vladi, iako će u Hrvatskom saboru poduprijeti Sanadera kao mandatara.

Dodala je da osobno sigurno neće sjediti u Vladi, a o tome hoće li u njoj biti njezini stranački kolege odlučit će, kaže, Veliko vijeće HSLS-a, za koje je sjednica najavljena za subotu, 13. prosinca.

Potvrdila je da je s potpredsjednikom LS-a Zlatkom Kramarićem razgovarala o ujedinjenju liberalne opcije u Hrvatskoj te da to zanima i Libru.

"Svi smo svjesni da su tri liberalne stranke previše za Hrvatsku, kao i toga da su birači spremni honorirati liberale", kazala je Adlešić, rekavši da razgovori s kolegama iz drugih stranaka nisu službeni.

Na pitanje stoji li HSLS-ova potpora HDZ-ovoj Vladi na putu ujedinjenju triju liberalnih stranaka, Adlešić je odgovorila da je o tome preuranjeno govoriti.

"Čeka nas i sabor HSLS-a", napomenula je, potvrdivši da će se na saboru 17. siječnja za predsjednika stranke kandidirati ona ili sadašnji potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok.

"Oboje imamo mnogo drugih obveza, pa ćemo se dogovoriti tko će se od nas dvoje kandidirati", rekla je Adlešić.

Pročitajte više