Đakovčani slave dan svoga grada

ĐAKOVČANI su danas počeli proslavu Dana grada, 8. svibnja, i 764. obljetnicu pronalaska prve pisane isprave s imenom grada.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočili su i ministrica u Vladi Gordana Sobol, osječko-baranjski župan Zdravko Bosančić, pomoćni biskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić i drugi.

O razvoju Đakova u 764 godine njegove pisane povijesti govorio je gradonačelnik Zoran Vinković, istaknuvši kako će Đakovčani biti svjedocima najvećega događaja u povijesti svoga grada - posjeta Svetog Oca 7. lipnja.

Na sjednici su dodijeljena i gradska priznanja: nagradu za životno djelo posmrtno je dobio dr. Stjepan Rac, a godišnje nagrade dr. Ivan Kirhmajer i mr. Dragutin Jurić; kolektivne godišnje nagrade dobili su Gimnazija "A.G. Matoša", Plivački klub "Đakovo" i KUD "Sklad".

Proslava traje do subote, 10. svibnja, kad se na gradskom korzu održava tradicionalna dobrotvorno-zabavna akcija "Dobro je činiti dobro", od koje je prihod namijenjen Gradskom humanitarnom fondu "Za dječji osmijeh".

Pročitajte više