Đapić u Županji: vladin pristup približavanju EU šteti interesima Hrvatske

Hrvatska stranka prava upozorava Vladu da je za približavanje Europskoj uniji odabrala pogrešnu strategiju koja bi mogla ugroziti dostojanstvo i ponos hrvatske države te štetiti njezinim gospodarskim interesima, ocijenio je danas u Županji na konferenciji za novinare predsjednik HSPa Ante Đapić.

On je ponovio da se HSP protivi odgođenoj primjeni ribolovno-ekološke zone, te je zamjerio Vladi "što je popustila pod političkim pritiscima Slovenije i Italije.

"Bila je to dobra prilika da testiramo volju Europske unije i susjeda žele li doista Hrvatsku u Uniji ili ne", izjavio je Đapić i dodao da će Hrvatska - zbog odgođene primjene ribolovno-ekološke zone - trpjeti goleme gubitke u ribarstvu i gospodarstvu.

Spominjući prekjučerašnji boravak glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte u Hrvatskoj, Đapić je ponovio da se "već mjesecima u Saboru ne može raspravljati o haaškim optužnicama, a istodobno se Carla del Ponte dočekuje kao princeza".

"Svi su oduševljeni njezinom izjavom kako Hrvatska u potpunosti surađuje s Haagom, a to u stvari znači da priznajemo optužnice u kojima se grube i nedopustive kvalifikacije vežu uz pokojnoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i hrvatsku borbu za neovisnost", ocijenio je Anto Đapić.

(Hina) xždra yvkn

Pročitajte više